Neuswerk: Speuren

Neuswerk: Speuren

Het plaatje van een hond aan een lange lijn, lopend met z’n neus aan de grond. Dat is het klassieke plaatje van een speurhond, maar wat doet hij nu eigenlijk?
Een speurhond volgt een spoor van een specifiek mens. Dit kan nodig zijn om een vermiste persoon weer terug te vinden maar speurhonden worden ook gebruikt om voortvluchtige criminelen op te sporen. Daarnaast kun je de hond ook aanleren om voorwerpen die de spoorloper onderweg heeft laten vallen, aan te wijzen. De verschillende invalshoeken zorgen ook voor verschillende benamingen: Praktijkspeuren, Mantrailing, Trailing, Tracking etc.
Tijdens onze lessen Neuswerk: Speuren streven we ernaar gebruik te maken van meerdere invalshoeken en kijken we vooral wat past bij zowel hond als geleider. De lessen vinden plaats in tweetallen, tenzij je zelf voor een spoorloper zorgt. Dit heeft als voordeel dat cursisten voor elkaar spoorlopen, en je tijdens het uitlopen van het spoor dus direct gecoacht wordt. Je les wordt vrijwel altijd gefilmd en daarmee nabesproken.

Neuswerk: Speuren Prijs
Privélessen – 30 min.
(met eigen meegebrachte spoorloper)
€ 22,50
Privélessen – 60 min.
(met eigen meegebrachte spoorloper)
€ 45,-
Leskaart 10 lessen, 11e gratis – 30 min. € 225,-
Leskaart 10 lessen, 11e gratis – 60 min. € 450,-
Tweetal – 60 min.,  tweetal les gedifferentieerd naar competenties € 22,50 p.p.
Tijdens je leertraject met je hond leren speuren, kun je ervoor kiezen te werken naar een Scent Imprint For Dogs (SIFD) level certificaat. Dit voegt een beetje ‘prestatie’-element toe aan je training en verlangt van je dat je een logboek bijhoudt:  
 SIFD Tracking Examen Level I  € 15,-
 SIFD Tracking Examen Level II  € 20,-
 SIFD Tracking Examen Level III  € 25,-