Team Coaching

Team Coaching

Werken in een team heeft zo zijn uitdagingen. Wanneer zaken binnen en buiten de organisatie op rolletjes loopt, dan kost het vaak weinig moeite om harmonieus met elkaar samen te werken, ook al zijn we allemaal heel verschillend. De realiteit is echter dat wij in een snel veranderende wereld leven waarin haast en drukte bijna wel een maatstaf lijkt voor effectiviteit. Het kan dan ook niet anders dan dat dit stress veroorzaakt, zowel bij individuen als binnen een team. Stress kan voor ruis zorgen in de samenwerking, iedere individu gaat hier namelijk op zijn eigen, vaak onaangename, wijze mee om.

Mijn vader zei altijd ‘als een motor het niet doet, haal hem eerst uit elkaar, maak alle onderdelen schoon en onderzoek of ieder onderdeel afzonderlijk nog heel is’.
Zo beschouw ik ook onze team coaching.

Tijdens een sessie team coaching maak ik gebruik van honden. Samenwerken of Communiceren met een hond doen de meeste mensen niet dagelijks en zeker niet binnen een coaching sessie dus deze ervaring is als ‘nieuw’ te beschouwen. Ieder lid van het team kan hier individueel instappen met een ‘schone’ lei, een hond oordeelt immers niet. Honden reageren op jouw pure/ schone ‘ik’. Tijdens de opdrachten wordt er volop gereflecteerd (op gedrag) zodat jij als individu inzicht krijgt in het effect van jouw communicatie op anderen en hoe het zit met jouw sterk- en ontwikkelpunten in teamwerk. Je ontdekt wat jouw voorkeursrollen zijn en je krijgt de ruimte te onderzoeken of je hier nog iets aan toe wilt voegen of eventueel schrappen.