Individuele Coaching

Individuele Coaching

Soms heb je in je leven een tijdje iemand nodig die je ondersteunt. Iemand die begrijpt wat het is om te leven met beperkingen die worden veroorzaakt door bijv. ADHD, PDDNOS, ADD, Borderline, Depressiviteit.

Tijdens mijn 18 jaar als docent aan het MBO heb ik heel wat jonge mensen mogen begeleiden/coachen, met of zonder ‘gediagnosticeerde aandoening’. Mijn insteek is altijd het individu erkennen om vervolgens te kijken welke problematiek stagnering in de (persoonlijke) groei of vooruitgang, veroorzaakt. Ik streef ernaar de individu aan te spreken op haar/zijn eigen intrinsieke motivatie tot vooruitgang en doe dit vanuit mijn passie om een ander te helpen het beste uit zichzelf te halen!

De begeleiding die wordt geboden is vooral gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid. Soms heeft iemand het nodig om tijdelijk gecoacht te worden in een ‘positievere manier in het leven leren staan’ (gemoed), soms heeft iemand vooral last van het effect van haar/ zijn omgang met anderen (gedrag) en sturing nodig bij het veranderen hiervan, soms heeft iemand heel letterlijk hulp met plannen en structuur aanbrengen (vaardigheden) nodig etc.

In alle begeleiding ben ik mij bewust van mijn rol als rolmodel en streef ik ernaar te handelen vanuit respect, betrouwbaarheid, verbondenheid maar ook met een dosis plezier! Daarnaast maak ik gebruik van een berg aan onderwijs ervaring maar ook gevolgde (bij)scholingen/ opleidingen op het gebied van coaching, oplossingsgericht werken, NLP, Mindfulness en yoga en deze dragen bij aan een goed gevulde rugzak met tools!

Doelgroepen:
– Mensen met een (lichamelijke) beperking die zowel mentaal als fysiek een steun in de rug kunnen gebruiken;
– Mensen met een licht verstandelijke beperking die ondersteuning nodig hebben in enkele aspecten van het dagelijks leven zoals structuur aanbrengen, grenzen leren aanvoelen en aangeven, helder communiceren, je eigen specifieke talenten gebruiken