Tweedaagse workshop ‘Gestreste Mensen, Gestreste Dieren’

Tweedaagse workshop ‘Gestreste Mensen, Gestreste Dieren’

Stress veroorzaakt bij zowel mens als dier, ander gedrag dan wat je gewend bent. Ik zeg altijd in stressvolle situaties komt je ‘onaangename ik ’ naar boven. Dit geldt voor mensen maar ook voor dieren.

Als je voor je beroep met (gestreste) honden of andere dieren moet werken is het ten eerste belangrijk dat je kunt herkennen wanneer ze zich gestrest voelen. Daarvoor heb je kennis nodig van het ‘normale gedrag’ van het dier. Een mens leren ‘lezen’ is al ingewikkeld laat staan een hond of kat, die kunnen immers niet praten!

Tijdens deze tweedaagse workshop leer je het lichaamstaal van de hond lezen en interpreteren. Dit wordt ondersteund middels beeldmateriaal en er wordt met honden gewerkt. Je leert basissignalen herkennen die honden afgeven (o.a. lichaamstaal) en je krijgt handvaten om het dier zo stressvrij mogelijk te hanteren/ fixeren en behandelen. Daarnaast wordt er ook ingegaan op jou als mens. Welke invloed heb jij? Waar liggen jouw kwaliteiten? En jouw valkuilen (je onaangename ik) oftewel hoe ga jij om met stress? En wat heb jij dan nodig om goed te functioneren?

Bovenstaande workshop duurt twee keer 3 uur (3 uur gefocust op hond, 3 uur gefocust op mens) en wordt gegeven in Sappemeer. De workshop kan ook gegeven worden op locatie naar keuze (mits geschikt), er worden dan wel reiskosten (€0,29 per km) in rekening gebracht. Informeer naar de mogelijkheden!

Waar: Achterdiep NZ 48, 9611 BT Sappemeer
Wanneer: voor groepen op aanvraag
Kosten: op aanvraag
Maximum aantal deelnemers: 12