Workshop Dogfulness

Workshop Dogfulness

Mindfulness met je hond

Bewuster worden van je gedachten, gevoel en lichamelijke sensaties… je hond kan jou hierbij helpen! Beoefening van Dogfulness oftewel Mindfulness met je hond, betekent dan ook ‘op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen EN deze belevenis delen met je hond’.

Het lost niet alle drukte in ons leven op maar kan ons wel helpen op een manier hiermee om te gaan dat goed is voor ons hart, hoofd en lichaam.

Deze workshop kent 2 invalshoeken:

  1. Interactie met de hond als ondersteuning voor mindfulness
  2. Mindfulness als ondersteuning voor interactie met de hond

Waarom met (jouw) hond?

De aanwezigheid van een hond prikkelt de zintuigen en emotionele bewustzijn (aanraken, ruiken, bewegen met…). Honden leven in het hier-en-nu en hebben geen oordeel. De hond kan jou spiegelen. Hij reflecteert het non-verbale (onbewuste) gedrag en helpt bij de ontwikkeling van zelfkennis (emoties, cognities, gedragspatronen).

Tijdens deze 3 uur durende workshop ervaar je enkele technieken die toegepast worden in reguliere Mindfulness Cursussen. Ik maak hierbij gebruik van de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) in combinatie met enkele op yoga gebaseerde oefeningen.

Illustratie: Henck van Bilsen, uit het boek: 'Zee Beatty and the Socks of Doom'

Illustratie: Henck van Bilsen, uit het boek: ‘Zee Beatty and the Socks of Doom’

Waar: Locatie naar eigen keuze, moet aan enkele voorwaarden voldoen (informeer hiernaar)
Wanneer: voor groepen op aanvraag
Kosten: op aanvraag
Maximum aantal deelnemers: 12